دلایل سقوط سنگ از نما:

 

علت ریزش و سقوط سنگهای ساختمان های نوساز معمولا ریختن سیمان خشک در ملات در حین سنگکاری میباشد که با این کار روش اصولی خشک شدن ملات را خراب میکنند.زیرا با پاشش سیمان خشک روی ملات آب ملات را خشک میکنند.

نوع دیگر پاک نکردن پشت سنگ در حین کارگذاشتن آن در نما میباشد و بدین صورت است که خاک پشت سنگ حائل ملات و سنگ میباشد و در نتیجه عمل چسبندگی بدرستی صورت نمیگیرد

.یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در سقوط نما نشست ساختمان میباشد,زیرا خاک تهران نشست دارد و این امر بی تاثیر نیست.بهتر است تمامی سنگها در حین کارگذاری اسکوپ شوند تا از ریزش آنها جلوگیری شود.نحوه مهار سنگ نماهر سنگی را در ساختمان یا در نما و یا داخل ساختمان بطور خاصی مهار میکنند.

مثلا سنگ نمای ساختمان را با ملات در جای خود فیکس میکنند و اگر سنگ در نما بطور ابزار کار شود و شکل و شمایل خاصی بخواهند روی نما طراحی کنند بوسیله چسب سنگ روی نما عمل تثبیتش را انجام میدهند.چسب سنگ نگهدارنده خوبی برای ثابت نگه داشتن یک سنگ روی سنگ دیگر است ولی بعد از مدتی انقضائ آن باعث ریزش میشود.در اینگونه موارد براحتی میتوان به وسیله پیچ رولپلاک سنگ را فیکس کرد.

انواع پیچ و مته برای نما:

پیچ هایی که در نمای ساختمان باید کار کرد بسته به ملات پشت سنگ انتخاب میشود و استاندارد پیچ نما ۵ سانت میباشد.دلیل انتخاب پیچ ۵ سانتی متری اینست که قطر سنگهای نما ۱ سانت و نیم و یا ۲ سانت میباشد و ملات پشت سنگ هم ۳ سانت ریخته میشود.یعنی هدف از رولپلاک کردن نما باید این باشد که رولپلاک در ملات باز شود و سر پیچ هم سنگ را نگه دارد.به این دلیل است که پیچ های بزرگتر و رولپلاکهای غیر استاندارد نباید درون سفال و یا بلوک پشت سنگ کارگذاری شود زیرا پیچها حرز میچرخد و رولپلاک در سفال باز میشود.برای ساختمان های نوساز روش استاندارد پیچ ۵ سانت میباشد.
تعداد کارگذاری پیچ در نمای ساختمان روی سنگ هر ۴۰ سانت یک پیچ زده میشود.
بعد از بستن پیچ ها روی تمامی سوراخ ها بتونه همرنگ زده میشود,تا کمتر در نما دیده شوند.نوع مته برای سوراخکاری سنگ نما معمولا بسته به پیچ انتخاب میشود.

پیچ رولپلاک سنگ نما با طناب :

حتما شما هم ساختمان هایی را دیده اید که تعدادی از آن بصورت آویزان مشغول کار هستند که به این افراد و روش کار آنها راپل به معنی کار با طناب گفته میشود

.معمولا افراد راپلکار در این ساختمان ها مشغول محکم سازی سنگ نما و یا شستشوی نمای ساختمان میباشند.سقوط سنگ از نمای ساختمان:سقوط سنگ نما و ریزش سنگ ساختمان ها دغدغه های امروز مالکین و ساکنین میباشد و وقتی سنگ از جای خود خارج میشود باعث رساندن آسیب به افراد و یا وسایل نقلیه میشود.

هر چند لازم به توضیح است که پیچ و رولپلاک سنگ نما به منظور اسکوپ و جلوگیری از جداشدن سنگ است نه تحمل بار. ولی در شرایط خاصی که ساختمان نشست میکند و یا زلزله می آید ممکن است پیچ ها وظیفه تحمل بار را هم پیدا کنند. تنها نکته پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت اینجاست که بهتر است این سنگ خزینه نشود و پیچ روی سنگ و هم سطح سنگ بسته شود و در آخر برای دیده نشدن روی پیچ ها را با رنگ روغن پوشش داد.

این نوشته را هم از دست ندهید :   10 علت برای سرد بودن دایم انگشتان دست | بیماری

پیچ و رولپلاک نما نیاز به مجوز ندارد!این نوع خدمات که برای امنیت و ایمنی مردم و عابرین میباشد نیاز به مجوز شهرداری و یا ارگانی ندارد و اگر هر چه زودتر انجام شود بهتر است.

مکانهایی نیاز به مجوز گرفتن برای خدمات پیچ و رولپلاک نما و نحوه پیچ رولپلاک سنگ نما دارند که در مسیرهای پر تردد و شلوغ واقع شده و قرار گرفته اند و از شهرداری منطقه خود باید مجوز کار گرفته شود.

 

خصوصیات مجری پیچ و رولپلاک نما شما باید بدانید که خصوصیات مجری پیچ رولپلاک سنگ نما چیست؟اجرا کننده پیچ و رولپلاک نما باید حتما بداند که نوع سنگ چیست و با چه دریلی باید عمل سوراخکاری سنگ نما را انجام دهد.اگر تشخیص مجری پیچ رولپلاک نمای ساختمان غلط باشد در نتیجه منجر به شکاندن سنگ و ترک خوردن سنگ میشود.

 

مجری که عمل تثبیت سنگ نما را انجام میدهد باید استاندارد کار کند یعنی فاصله هر ۴۰ سانت یک پیچ را بزند.مجری پیچ رولپلاک نما با طناب باید از ایمنی بالایی در هنگام کار استفاده کند که این ایمنی یعنی کار کردن با دو طناب مجزا که منجر به حادثه نشود.اگر خدمات پیچ و رولپلاک نما بدون داربست انجام شود مجری این کار حتما باید بیمه داشته باشد و کارفرما باید بیمه نامه ایشان را چک کند.

https://cdn2.newsok.biz/cache/r960-b289b8c5d364a4712842b79a7c2e66bf.jpg

آیا سنگ باریک و ترک خورده هم پیچ میشود؟به جرات میتوان گفت این سوال بستگی به نیروی پیچ و رولپلاک کار راپلکار دارد و یعنی کار پیچ و رولپلاک نمای ساختمان با طناب ارتباط مستقیم با وجدان فرد دارد.

در خیلی از مواقع دیده ایم که افرادی از شرکت های مختلف به مشتریان میگویند سنگهای زیر ۱۰ سانت را پیچ نمی کنیم.این گفته یعنی نابلدی فرد پیچرولپلاک کار نما.در بحث پیچ کردن سنگ های باریک نما باید با ابزار مخصوص خود اون سنگ کار کرد تا سنگ ترک نخورد و نشکند.

مثلا در پیچ رولپلاک کردن سنگ نمای رومی مشکل عمده سنگهای باریک و ابزار آن می باشد وگرنه که سنگهای پلاک و عرض ۴۰ که سر جای خود ثابت ایستاده اند!!

در اینگونه موارد نباید از هیلتی استفاده کرد زیرا باعث لرزش سنگ و افتادن و یا ترک خوردن آن میشویم.

 

دریل معمولی که چکش ندارد و سرعت بالایی دارد باید بکار گرفته شود و با این نوع دریل پیچ و رولپلاک سنگ نمای رومی هم امکان پذیر میباشد.