قبل از اینکه تصمیم به خرید دانه قهوه بگیرید، باید از خودتان چند سال بپرسید. پاسخ به این سوالات علاوه بر اینکه شما را از سردرگمی رها می کنید، باعث می شود قهوه با کیفیت تری را خریداری کنید. این سوالات عبارتند از:

به چه نوشیدنی قهوه علاقه دارید

درست است که همه ی قهوه ها از دانه های عربیکا و روبستا تشکیل شده اند، ولی میزان ترکیب آنها با هم فرق می کند. حتی ممکن است یک نوع از نوشیدنی قهوه دارای ترکیبات متفاوتی باشد. قهوه اسپرسو در بازار هم با ترکیب ۵۰*۵۰ درصد موجود می باشد و هم با ترکیب ۳۰ درصد روبستا و ۷۰ درصد عربیکا. بنابراین اول مشخص کنید تصمیم دارید چه نوع نوشیدنی قهوه را آماده کنید.

نوع دستگاه قهوه ساز

اگر شما از دستگاه های قهوه ساز متفاوتی استفاده می کنید پس ۱۰۰ درصد باید دانه قهوه را خریداری کنید. زیرا میزان آسیاب شدن دانه قهوه در قهوه ساز ها متفاوت می باشد. اگر یک اسپرسو ساز در خانه دارید به پودر قهوه نرم، و به پودر قهوه درشت برای فرنچ پرس در زمان گردش نیاز دارید. بعضی از اسپرسو ساز ها هم هستند که کلا به پودر قهوه نیاز نداشته و باید از کپسول قهوه استفاده کرد.

میزان کافئین قهوه

دانه قهوه روبستا کافئین بیشتری نسبت به دانه قهوه عربیکا دارد. درنتیجه اگر قهوه را برای کافئین موجود در آن می نوشید باید یا قهوه روبستا را تهیه کنید و یا قهوه ای که درصد بیشتر آن روبستا باشد. در اینجا باید به این نکته اشاره کنم که دانه قهوه روبستا تلخی بیشتر و اسیدیته کمتری نسبت به دانه قهوه عربیکا دارد.

میزان رست قهوه

اگر شما از قهوه ساز های دمی استفاده می کنید بهتر است از دانه قهوه با رست ملایم تا روشن استفاده کنید. ولی اگر عاشق قهوه ترک، اسپرسو، لاته، کاپوچینو هستید، رست تیره قهوه خریداری کنید.

نکات خرید دانه قهوه

  • 💥قهوه عربیکا گرانتر از قهوه روبستا می باشد.
  • 💥قهوه عربیکا طعم ملایم تری نسبت به قهوه روبستا دارد.
  • 💥اگر قهوه بسته بندی شده را خریداری می کنید به این نکته توجه کنید که مخصوص چه دستگاه قهوه ساز می باشد.
  • 💥بسته قهوه بسته بندی شده باید دارای سوپاپ باشد یا به خوبی وکیوم شده باشد تا از ورود هوا به داخل بسته جلوگیری کند.
  • 💥کشور ایران دانه قهوه کشت نمی کند، پس قهوه محصول ایران نداریم، بلکه در ایران دانه قهوه با درجه های متفاوت برشته می شود.
  • 💥باید دان قهوه هایی که در ایران رست می شوند بر روی بسته آنها نشانه های استاندارد وجود داشته باشد.
  • 💥دانه قهوه باید عطر تازگی داشته باشد.
  • 💥باید از زمان رست دان قهوه کمتر از ۳ ماه گذشته باشد.
  • 💥خرید دانه قهوه فله ای بهتر از بسته بندی می باشد.
  • 💥مقادیر زیادی دان قهوه خریداری نکنید.
  • 💥بهترین کشور های تولید کننده قهوه برزیل، کلمبیا، ویتنام و اندونزی می باشند، پس خرید دانه قهوه ی این کشور ها از کیفیت بهتری برخوردار است.
  • 💥بر روی سطح قهوه دارک روغن قهوه وجود دارد، بنابراین باید در زمان خرید، سطح قهوه براق باشد. اگر دانه قهوه کدر بود یعنی قهوه در محیط مناسب و خوبی نبوده است.
این نوشته را هم از دست ندهید :   ۵ افسانه بزرگ در مورد بیل گیتس

بعد از پاسخ به سوالات بالا، کار خرید دانه قهوه بسیار راحت می باشد. اما یکسری نکات کلیدی و راحتی هستند که باید در زمان خرید دانه قهوه به آنها توجه کنید. در زیر به این نکات اشاره شده است. منشا دانه ها نیز می تواند بر طعم قهوه تأثیر بگذارد. دانه های قهوه در بسیاری از کشورهای مختلف کشت می شود و هر منطقه قهوه ای با طعم و عطر منحصر به فرد تولید می کند. به عنوان مثال، دانه هایی که در کلمبیا رشد می کنند، طعمی نرم و متعادل دارند، در حالی که قهوه اتیوپی به خاطر نت های گلی و میوه ای خود معروف هستند.

راهنمای خرید قهوه تازه رست شده

وقتی صحبت از قهوه به میان می آید، تازگی و طراوت کلیدی است. به دنبال قهوه ای باشید که اخیراً بو داده شده باشد، ترجیحاً در دو هفته گذشته. قهوه پس از برشته شدن، طعم و عطر خود را به سرعت از دست می دهد، بنابراین اگر می خواهید بهترین طعم را داشته باشید، خرید قهوه تازه مهم است.

روش پردازش را در نظر بگیرید

دانه های قهوه قبل از آماده شدن برای برشته شدن تحت یک روش پردازش قرار می گیرند. روش پردازش می تواند بر طعم قهوه تأثیر بگذارد. دو روش اصلی وجود دارد: پردازش مرطوب و پردازش خشک. پردازش مرطوب شامل برداشتن لایه بیرونی گیلاس قهوه و تخمیر دانه ها قبل از خشک شدن است. این روش معمولا قهوه ای با طعم تمیزتر و روشن تر تولید می کند. پردازش خشک شامل خشک کردن کل گیلاس قهوه قبل از برداشتن لایه بیرونی است. این روش معمولاً قهوه ای با طعم سنگین تر و پیچیده تر تولید می کند. هنگام خرید قهوه، روش فرآوری را در نظر بگیرید.

راهنمای خرید قهوه آسیاب نشده

وقتی صحبت از قهوه به میان می آید، هر چه تازه تر باشد، بهتر است. دانه های کامل انتخاب بهتری نسبت به قهوه آسیاب شده هستند زیرا طعم و عطر خود را برای مدت طولانی تری حفظ می کنند. قهوه پس از آسیاب شدن به سرعت طعم و عطر خود را از دست می دهد. اگر در خانه آسیاب قهوه ندارید، خرید یک آسیاب قهوه کوچک را در نظر بگیرید تا بتوانید دانه های خود را برای هر فنجان قهوه آسیاب کنید.