10 دلیل خوردن، بدون حس گرسنگی

 خیلی از ما وقتی بیکار هستیم، سرگرمی ای بهتر از خوردن نداریم. در واقع به محض بیکار شدن سراغ یخچال و یا کمد خوراکیا میریم؛ و بعد از خوردن هم احساس پُری زیادی داریم.

 

 

هممون حتماً این تجربه رو داشته ایم و حتی ممکنه متوجه این حالت خود نشده باشیم که بدون این که بخوایم و یا فهمیده آب نبات و یا شکلاتی رو از  روی میز نشیمن و یا میز کارمون ورداشته و در دهن می ذاریم. در این مرحله، اینجاش خیلی مهمه که ما بدون احساس گرسنگی، غذا یا خوراکی خورده ایم، نه این که چه غذایی خورده ایم!

 

1- خوردن احساساتی!

خوشحالیم؟ جشن می گیریم و می خوریم. ناراحتیم؟ تلاش می کنیم با خوردن به خود آرامش بدیم. عصبانی هستیم؟ اون چه از کسی دق ودلی داریم بر سر غذا میاریم اونم با یه قاشق و چنگال محکم! حتی خیلی از موارد یادمون نمیاد چه خورده ایم! اگه مثل این تجربه ها دارین بدونین وارد وادی احساسی خوردن شدین. به نظر می رسه همه افراد این وضعیت رو واسه یه بار هم که شده تجربه کردن. با نبود کنترل این شرایط، افراد  دچار اضافه وزن می شن و حتی ممکنه خیلی راحت نتونه به این حالت پیروز شدن. به نظر کارشناسان 78 درصد زیاده خوری ‍ ها در اثر احساسی غذا خوردنه.

1- بهتره در شرایط عادی، کتابایی واسه چگونگی کنترل احساسات در این شرایط مطالعه کنیم تا بتونیم در وضعیت مشابه به احساسات مون پیروز شیم.

2- بهتره غذای اضافی و یا غذاهای آماده و تنقلات در خونه نداشته باشیم.

3- هم صحبتی با بقیه واسه فرار از خوردن اضافی پیشنهاد خوبیه.

در واقع فراموش می کنیم که این جشن آدما هستش نه غذاها! پس، از کنار هم بودن لذت ببریم نه از کنار غذا بودن و خوردن

4- قدم بزنیم و در خونه نمانیم.

5- فهرستی از عواملی که موجب این احساس در ما می شه جفت و جور کنیم  و تا جای ممکن از پیش اومدن اونا جلوگیری کنیم.

و اگه هنوز نتونسته ایم به خوردن خارج از کنترل خود پیروز شیم، بهتره با خوردن تیکهایی هویج، خیار و سیب هم کالری کمتری به بدنمون برسونیم و هم با حس جویدن به خود آرامش بدیم. خوردن موز، انگور و انجیر خصوصاً اگه خنک باشه، می تونه آرامش بخش باشه.

 

2- چون بیکاریم!

خیلی از ما وقتی بیکار هستیم، سرگرمی ای بهتر از خوردن نداریم. در واقع به محض بیکار شدن سراغ یخچال و یا کمد خوراکیا میریم؛ و بعد از خوردن هم احساس پُری زیادی داریم. در حالی که در وقتی که شروع به خوردن کردیم از حس گرسنگی خبری نبود. در این زمان لیستی از سرگرمیا و انجام کارای عقب مونده، قدم زدن و پیاده روی بسیار به درد بخور هستش.

 

3- چون بقیه می خورن!

شاید براتون اتفاق افتاده باشه که در جمع خونواده و دوستان حاضر باشین و یهو ببینین که در حال خوردن غذا یا خوراکی هستین بدون این که حس گرسنگی کرده باشین، تنها دلیل اینه که بقیه در حال خوردن هستن، پس ما هم می خوریم. محققان به این مسأله تقلید شرایط مشابه میگن. در این حالت اگه بتونیم به جای خوردن فقط با اونا هم صحبتی داشته باشیم، بسیار بهتره.

 

4- چون خوراکیا اینجا هستن!

در خیلی از موارد چون خوراکیا در دسترس مون هستن می خوریم، بدون هیچ حس گرسنگی!

بهتره در این شرایط خوراکیا رو از دسترس خارج کنیم. مثلاً در کابینت یا کمدی دور از دسترس بذاریم، و راه مطمئن تر این که در کمد رو قفل کرده و کلیدش رو به دیگری بدیم! کنترل از راه بقیه!

 

5- چون در مراسم خاصی هستیم!

در خیلی از موارد در مراسمایی مثل تولدها و جشنا غذاهای پُرکالری و پُرچرب و نوشیدنیای شیرین مانند شکلای جور واجور نوشابه ها و آب میوه های شیرین، بستنی، شیر کاکائو، کیک  و شیرینی  خیلی راحت در دسترس مون قرار میگیره. ولی ما این قدر گرسنه نیستیم که از همه شکلای جور واجور غذا و خوراکیایی که می بینیم، بخوریم! اول بهتره به حس گرسنگی مون سری بزنیم و اگه گرسنه نیستیم حتماً از هنر نه گفتن استفاده کنیم.

اگه یه بار از هرچه می خورید، به همون مقدار در بشقاب دیگری بذاریم، متوجه میشیم که ناخودآگاه چه حجمی از غذا خورده ایم. در واقع فراموش می کنیم که این جشن آدما هستش نه غذاها! پس، از کنار هم بودن لذت ببریم نه از کنار غذا بودن و خوردن.

 

6- چون ساعت میگه!

عقربهای ساعت وقت صبحونه، ناهار یا شام رو نشون میده بدون حس گرسنگی براساس وظیفه می خوریم! چون ساعت عادی خوردن ماست. بهتره اگه گرسنه نیستیم، صبر کنیم دستور خوردن رو بدن مون بده تا ساعت مون!

 

7- چون مجانیه!

همه از چیزای ارزون و مجانی خوش شون میاد خصوصا اگه غذا و خوردنی باشه! اگه این غذای مجانی از گروه سبزیجات و میوه جات بود، با آغوش باز اونو قبول کنین ولی اگه از بقیه گروه ها خصوصاً نوشیدنیای شیرین و غذاهای پرچرب و پرکربوهیدرات بود، فقط در وقتی که واقعاً گرسنه اید، استفاده کنین.

 

8- چون بشقاب مون باید تمیز شه!

بعضی وقتا مانند کودکان  که والدین شون مجبورشون می کنن تا آخرین لقمه غذای شون رو بخورند، تا لقمه آخر غذای مون رو می خوریم با این که سیر شده ایم! فرقش اینه که کسی بالای سر ما نیس که مجبورمون کنه، این خودمانیم که این بلا رو سر خودمون میاریم! بعضی با گفتن این که حیفه، تلاش می کنن توجیهی واسه خوردن لقمهای اضافی داشته باشن ولی راه حلای دیگری هم هست:  غذا کمتر در بشقاب مون بریزیم  و در صورت گرسنه موندن دوباره بکشیم تا با موندن غذا در بشقاب مون جمله «آخه حیفه» رو تکرار نکنیم.

همه از چیزای ارزون و مجانی خوش شون میاد خصوصا اگه غذا و خوردنی باشه! اگه این غذای مجانی از گروه سبزیجات و میوه جات بود، با آغوش باز اونو قبول کنین ولی اگه از بقیه گروه ها خصوصاً نوشیدنیای شیرین و غذاهای پرچرب و پرکربوهیدرات بود، فقط در وقتی که واقعاً گرسنه اید، استفاده کنین

نترسیم اگه باقیمونده یه خوراکی رو دور بریزین اسراف نکردین بلکه اگه بدون نیاز به اون، اونو بخورین، اسراف کردین، کسائی که عادت دارن از این جمله  استفاده کنن معمولاً دچار اضافه وزن می شن و بدن خود رو در برابر خطرات به وجود اومده به وسیله زیادی مواد مغذی مانند چربیا  قرار میدن. راه حل دیگه و بهتر اینه که باقی مونده غذا رو در ظرفی مناسب و بهداشتی نگه داشته و در وعده بعدی استفاده کنیم.

 

9- چون خسته ایم!

بعضی وقتا فقط به خاطر این که خسته ایم چیزی می خوریم؛ در حالی که واسه رفع خستگی نیاز به استراحت داریم نه غذا!

 

10- و  چون نمی تونیم به غذا نه بگیم!

چه بگم که تو خود بخوان حدیث مفصل از این خلاصه!

راحله باباپور


منبع : tebyan.net

این نوشته را هم از دست ندهید :   نرم افزار مدیریت مشتریان