الگوهای خانه با توجه به رفتارهای جمعی

 

در گذشته خانه­ای که برای همه ملت­ها تجویز می­گردید، فقط الگوی عام رفتار فیزیکی را مطرح می­کرد در حالی که امروزه توجه به رفتار­های فرهنگی خانواده و رفتار­های جمعی در محیط­های اجتماعی نیز اهمیت پیدا می­ کند. لذا نقش مسکن تامین نیازهای کیفی زندگی انسان و فراهم کردن شرایط مطلوب برای خانواده­ها و فعالیت­های اجتماعی است. این مهم ثبات و همبستگی خانوادگی را به همراه دارد. نقش دیگر مسکن بر مشارکت خانواده در اجتماعی بزرگتر است. زیرا تماس اجتماعی نیز یکی از نیاز­های اساسی انسان است که نوع و گستره آن وابسته به فرهنگ جوامع می­گردد. در حقیقت این بدان معنا است که مشارکت اجتماعی خانواده بر مسکن تاثیر می­ گذارد، این تاثیر از یک سو سلسله مراتب و انتظام فضاهای داخلی واحد مسکونی را از سرپناه متفاوت می­ کند، و از سوی دیگر بر نحوه ترکیب واحدها و تأمل آن ها با یکدیگر در نظام کلان بافت مسکونی تاثیر خواهد گذاشت(همان، ۷).

اما کیفیت­هایی را که مهم­ترین ارزش­های مورد نظر ساکنان در یک محیط می­باشند را نمی­ توان به سادگی در طراحی مسکن برای همه زندگی­ها تجویز نمود. زیرا کیفیت­ها با موضوعات بسیاری مانند روش زندگی مردم، گونه­ های مختلف مسکن، نحوه آرایش متفاوت واحدها در مجموعه­ها، نحوه عمل و مزیت هر یک از آرایش­ها، نحوه تامین کیفیت­ها در فرهنگ­های مختلف و نحوه رفتار انسان­ها و تعاملشان با محیط، در ارتباط هستند(همان، ۷).

تحولات عمده در فن­آوری­های جدید اطلاعاتی و ارتباطی، که به عنوان انقلاب اطلاعاتی از آن یاد می­ شود به سرعت درحال متحول ساختن جوامع انسانی به ویژه شهرها هستند. این تحولات نظریات جدیدی را ‌‌در مورد مسکن و شهرهای آینده مطرح ساخته است. عده­ای معتقدند که شهرها به دلیل مشکلات زیست محیطی و بحران انرژی در آینده به طرف متراکم شدن پیش خواهند رفت. به هر حال مسکن همواره به عنوان مکان زندگی خصوصی خانواده­ها پابرجا باقی خواهد ماند. اگر چه گسترش فن­آوری ارتباطات در زمینه­های مختلف از حضور فیزیکی انسان در بخشش­های مختلف شهر خواهد کاست، اما به حضور او در واحد مسکونی خواهد افزود(همان، ۸).

در واقع شهروندان برخلاف گذشته بیشترین ساعات شبانه روز را در مسکن و محیط­های مسکونی سپری خواهند کرد. لذا حضور آن ها در مسکن و محیط­های پیرامون آن به مراتب بیشتر از حضورشان در سایر نقاط شهری خواهند بود. این موضوع اهمیت توجه به کیفیت­ها را بیشتر نمایان می­ کند (همان، ۸).

خرید آپارتمان در هشتگرد قدیم

 

انواع مسکن

 

با توجه گستردگی بحث مسکن، میتوان انواع مسکن را با توجه به نقطه نظرات فراوانی ارائه نمود، این نقطه نظرات می‌تواند یکی یا ترکیبی از موارد زیر باشد:

    • وجود یا عدم وجود و نوع فضای باز خصوصی و نیمه عمومی
این نوشته را هم از دست ندهید :   آموزش زبان انگلیسی

 

    • فرم

 

    • موقعیت نسبت به شهر

 

    • وضعیت اقتصادی ساکنین و همسایه­ها

 

    • شکل و نحوه ترکیب با محیط

 

    • جهت ساختمان و سایر راهکارها با توجه به اقلیم

 

    • نوع مصالح مورد استفاده، نوع اسکلت و . . . .

 

خرید آپارتمان در تهران زیر یک میلیارد

شکل و ظاهر ساختمان

 

الف) طراحی و اجرای ساختمانها باید بصورتی باشد که به منظر خیابان­ها، محله و مظاهر فرهنگی، طبیعی و ویژگی­های ارزشمند محیط لطمه نزند.

ب) ساختمان باید طوری طراحی شود که فرم، مقیاس، مصالح، رنگ و تناسبات حجم آن با محیط اطراف هماهنگ باشد.

ج) بندهای فوق ‌‌در مورد تابلوها، مبلمان شهری و تندیسهای واقع در فضاهای شهری نیز مصداق دارد.

د) تشخیص مناسب بودن ساختمان­ها و عناصر شهری در بندهای فوق با نهاد مسئول امر ساختمان خواهد بود.

ه) نهاد مسئول امر ساختمان باید شوراهای تخصصی بازنگری طرح­ها را جهت رسیدگی به موارد فوق ایجاد نماید.

 

 

الزامات کارگاه ساختمانی

 

الف) کارگاه­های ساختمانی و تجهیزات آن باید طوری در محوطه مکانیابی شود که ‌بر اساس قوانین موجود و مقررات ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا (مبحث دوازدهم)بوده و خطری نداشته و یا ایجاد مزاحمت نکند.

ب) در هنگام ساخت، از پیادهروها و تأسیسات و تجهیزات شهری، فاضلاب و شیرهای آتش نشانی، علائم اداره نقشه برداری و غیره باید مراقبت گردد و در مدت زمان ساخت دسترسی مأمورین ذیربط به آن ها ممکن باشد.

ج) در هنگام ساخت، سازنده باید کپی پروانه ساختمان و دفترچه اطلاعات ساختمان را در محل کارگاه، داشته باشد و تابلویی حاوی مشخصات ملک، ساختمان و مسئولین ساختمان (مالک، طراح، مجری و ناظر)را در محل کارگاه بصورتی که از معبر عمومی قابل رویت باشد، مطابق با مبحث دوم مقررات ملی ساختمان و مشخصات دیگر تعیین شده توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان استان، نصب نماید.

ه) درختان، گیاهان و سایر عناصری که در پروانه ساختمان الزام به نگهداری آن ها شده، باید در هنگام ساخت محافظت گردند.

و ) در صورت قطع درختان، نشاندن درختان جایگزین الزامی است.

ز) تعداد درخت ان جایگزین و محل آن ها از سوی نهاد ناظر بر امر ساختمان تعیین می‌گردد.

ح) هر گاه در حین عملیات ساختمانی آثاری که مربوط به میراث فرهنگی کشور باشد، یافت شود، عملیات ساختمانی باید متوقف و به سازمان میراث فرهنگی کشور و دیگر نهادهای ذیربط اطلاع داده شود. ادامه عملیات ساختمانی منوط به اخذ مجوز از این دستگاه­ها خواهد بود.

پیش فروش چیتگر