10 دلیل نداشتن خواب راحت

دلیل نداشتن خواب راحت بستگی به عوامل بسیاری در زندگی روزمه داره که کلا اصلی ترین اونا رو در 10 بخش دسته بندی شده در این قسمت براتون توضیح می دیم.

دلیل نداشتن خواب راحت بستگی به عوامل بسیاری در زندگر روزمه داره که کلا اصلی ترین اونا رو در 10 بخش دسته بندی شده در این قسمت براتون توضیح می دیم.

 محرومیت از خواب بر آستانه تحمل شما تاثیر مستقیم داره. هر چی قدر کمتر خوابیده باشین، تحمل شما در برابر مشکلات و هیجانات منفی در طول روز کمتر هستش. با کوچیک ترین تحریکاتی عکس العمل منفی نشون می دید و این بر فشار زندگی و فشار مشکلات اضافه می کنه. جالبه که خودِ استرس هم موجب بی خوابی می شه. 

2- مشکل در کار کرد حافظه

پس از یه شب بی خوابی، نمی تونین از حافظه خود به درستی استفاده کنین. براساس تحقیقات انجام شده، خواب عمیق و درست رابطه و اتصال عصبا به سلولا رو آسون کردن می کنه. هر چی کمتر بخوابین اتصال کمتری میان سلولا برقرار هستش.  

3-نداشتن توانایی واسه تمرکز

 اگه درست نخوابید، نمی تونین حتی روی مسایل ساده و عادی هم تمرکز کنین. اونایی که شب امتحان بیدار می مانند باید بدونن بزرگ ترین ظلم رو در حق خود انجام میدن چون نبود تمرکز موجب می شه نتونن از همه علم خود به درستی استفاده کنن. 

4-داشتن احساس گرسنگی همیشگی

 در بدن آدمایی که شب درست نمی خوابن، هورمون حس گرسنگی بیشتر ترشح و باعث می شه تا بیشتر زمان خود رو به خوردن سپری کنن. حتی هورمونی که احساس سیری رو به اونا القا می  کنه هم بسیار کمتر در بدنشون ترشح می شه. آدمایی که دچار «محرومیت از خواب» هستن به غذاهای شور یا خیلی شیرین بیشتر تمایل دارن. 

 

5- نبود توان واسه تعیین اهدافشون

 «محرومیت از خواب» در تصمیم گیریا و آینده نگری افراد هم تاثیر منفی داره. محققان ادعا می کنن نورونای عصبی آدمایی که از این مشکل خواب رنج می برن، رویدادهای زندگی رو به طور کامل و درست به مغز فرد منتقل نمی کنن و همین موجب می شه تا دیدگاه  اون و چشم اندازی که باید واسه آینده اش داشته باشه، منطقی و اساسی نباشه. 

این نوشته را هم از دست ندهید :   تور ترکیه

  6- نبود توان واسه اراده کردن

 REM کمک می کنه تا مغز، اطلاعاتی که در طول  روز کسب کرده رو تو ذهن پردازش کنه و این روند واسه بازسازی نورونای مغز لازمن. وقتی که درست نمی خوابید و از محرومیت خواب رنج می برید، نورونای عصبی در کورتکس مغز آسیب می بینن. این قسمت از مغز مسوول اراده کردن و کنترل امیال و خواسته ها هستش. 

7-نبود توانایی در کشف مهارت ها

 محققان اعلام کردن کسی که یه شب نخوابه مثل کسیه که مخدر یا الکل مصرف کرده. نمی تونه از همه مهارت و بهره هوشی خود استفاده کنه. حتی سرعت واکنشش هم کم میشه. 

 8-مشکل پیدا کردن در مورد آدما

فردی که محرومیت از خواب داره، علاوه بر نبود تمرکز، حافظه پراکنده و  استرسای دائمی، نمی تونه با بقیه هم رابطه درستی برقرار کنه و دایم از یه احساس به احساس دیگه تغییر موضع میده. این آدما به اصطلاح، مودی هستن و این موضوع نه فقط واسه خودشون که واسه دور و بریا هم ناراحت کننده هستش. 

 9-بروز مشکلات پزشکی

محرومیت از خواب نه فقط در زندگی و روحیه و اعصاب آدم تاثیر منفی میذاره، بلکه موجب بالا رفتن فشار خون، کاهش دمای بدن و تپشای دائمی قلب می شه. حتی شاید مریض نتونه اندازه قند خون خود رو هم درمان کنه. 

 10-عصبانیتای یهویی و بزرگ نشون دادن مشکلات

 آدمایی که دچار محرومیت از خواب هستن در برابر مشکلات واکنشای افراطی نشون میدن. اونا خیلی سریع برافروخته می شن و حتی مسایل ساده هم می تونه تا حد مرگ اونا رو عصبانی کنه. این آدما به افسردگی و گوشه نشینی تمایل بسیاری دارن و نمی تونن خیلی راحت بقیه رو درک و با اونا همدردی کنن. 

 هم اینکه آدمایی که دچار محرومیت از خواب هستن احتمال زیادی داره که به میگرن گرفتار شن. 


10 دلیل نداشتن خواب راحت

4/5

5

منبع : برترینها /ن