10 دلیل بروز تب در بدن

بعضی وقتا نمیشه دلیل تب رو مشخص کرد. اگه دمای بدن شما بیشتر از سه هفته 3/38 درجه سانتیگراد یا بیشتر بود و دکتر نتونست دلیل تب رو تعیین کنه، در این صورت تب شما با دلیل نامعلومه.

 

با اینکه بیشتر افراد 37 درجه رو مناسب می دونن، ولی دمای بدن شما ممکنه یه درجه یا بیشتر فرق کنه. عواملی مثل عادت ماهانه در خانوما یا انجام ورزشای سنگین روی دمای بدن تاثیردارن.

 

بعضی وقتا نمیشه دلیل تب رو مشخص کرد. اگه دمای بدن شما بیشتر از سه هفته 3/38 درجه سانتیگراد یا بیشتر بود و دکتر نتونست دلیل تب رو تعیین کنه، در این صورت تب شما با دلیل نامعلومه.

علل شایع تب عبارتند از:

 

1- مریضی ویروسی

بیماریای ویروسی شایع ترین دلیل تب در افراد بزرگسال هستن، مانند مریضی آنفلوآنزا. علائم بیماریای ویروسی غیر از تب شامل آبریزش بینی، گلودرد، سرفه، گرفتگی صدا و درد عضلانیه. هم اینکه ویروسا باعث اسهال، استفراغ و دل درد می شن. بیماریای ویروسی با به کار گیری آنتی بیوتیک ها درمان نمی شن.

 

2- مریضی باکتریایی

عفونتای باکتریایی ایجادکننده تب، می تونن روی هر کدوم از اندامای بدن اثر بذارن. این بیماریا با آنتی بیوتیکا درمان می شن.

مثلا عفونت مغز و نخاع باعث تب، سردرد، خشکی گردن و گیجی می شه. این عفونت می تونه باعث مننژیت یا عفونت پرده مغزی شه، پس باید فورا به دکتر مراجعه کرد.

 

3- عفونت قارچی

عفونت قارچی در هر اندامی می تونه دیده شه. واسه درمان این نوع عفونت، از داروهای ضد قارچ استفاده می شه.

تزریق بعضی واکسنا مثل واکسن سه گانه یا ثلات (دیفتری، کزاز، مشکی سرفه) و واکسن پنوموکوک (ذات الریه) باعث بروز تب در بدن می شه

4- تماس با حیوانات

بعضی آدمایی که با حیوانات سروکار دارن، در برابر آلودگی با باکتریای نادری هستن که باعث تب می شن. این باکتریا در چهارپایان اهلی، شیر و لبنیات غیرپاستوریزه و در ادرار حیوانات مریض هست. در این نوع علاوه بر تب، سردرد، درد عضلات و مفاصل هم دیده می شه.

 

5- مسافرت

هر کسی که مسافرت می کنه خصوصا به بیرون مرز کشور، می تونه در اثر غذاهای جدید، مسمومیتا، حشرات و بیماریای قابل پیشگیری با واکسن دچار تب شه.

 

6- داروها

این نوشته را هم از دست ندهید :   مجموعه کاملی از فرهنگ لغات و اصطلاحات کوچه بازاری و عامیانه قسمت 163

بعضی داروها مثل آنتی بیوتیک ها، داروهای فشار خون بالا یا داروهای ضدتشنج می تونن باعث افزایش دمای بدن شن.

تزریق بعضی واکسنا مثل واکسن سه گانه یا ثلات (دیفتری، کزاز، مشکی سرفه) و واکسن پنوموکوک (ذات الریه) هم باعث بروز تب در بدن می شن.

 

7- لخته خون

بعضی وقتا یه لخته خون می تونه در ساق پا بوجود آید و باعث ورم و دردپا شه. یه تیکه از این لخته می تونه جدا شده و به ریه ها بره (آمبولی ریه) و باعث درد قفسه سینه و سختی نفس کشیدن شه. بعضی وقتا فرد به دلیل التهاب رگای خونی دچار تب می شه. در این صورت باید خیلی سریع به دکتر مراجعه کرد.

 

8- تومورهای بدخیم

سرطان هم می تونه باعث بروز تب شه. بعضی وقتا تومور، موادشیمیایی رو می سازه که باعث بروز تب در خودشون می شن. بعضی وقتا تومور، عفونت می کنه. تومورهای مغز می تونن از تنظیم دمای بدن به وسیله هیپوتالاموس (ترموستات بدن) جلوگیری کنن و باعث تب شن.

خیلی از داروهایی که بیماران سرطانی استفاده می کنن، باعث تب می شن. در آخر سیستم ایمنی در بدن بیماران سرطانی ضعیف می شه، در نتیجه در برابر دچار شدن به عفونتای جور واجور قرار می گیرن.

 

9- عوامل محیطی

بعضی وقتا وقتی بدن زیادتر از اندازه گرم می شه، دمای بدن خیلی بالا میره. افزایش دمای بدن در این جوری مواقع رو هیپرترمیا می گن.

این شرایط در اثر ورزش شدید یا در اثر بودن در آب وهوای گرم و مرطوب ایجاد می شه. روش درمان هیپرترمیا با بقیه علل ایجادکننده تب فرق داره. این یه حالت اورژانسیه و فرد دچار هیپرترمیا باید خیلی سریع خنک شه.

گرمازدگی و آفتاب سوختگی شدید هم باعث بروز تب می شن.

 

10- بیماریای التهابی

بعضی بیماریای التهابی مانند آرتریت روماتوئید (التهاب مفاصل) هم باعث بروز تب می گردن.

نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان

منبع : tebyan.net

جمع آوری به وسیله بخش مقالات پزشکی و بهداشتی سایت آکا